Coaching, therapie en massage praktijk

 Welkom bij EnerQi In BalanS

Telefoonnummer: 06 51030804                                                                                           email: info@enerqiinbalans.nl

Facebook: Stoelmassage lelystad

Stoelmassage in uw bedrijf

Deze vorm van massage wordt steeds vaker op de werkplek gegeven en is een zeer doeltreffende manier om ziekteverzuim door (werk)stress te voorkomen. Ook worden bepaalde gezondheidsproblemen zoals RSI, vermoeidheid, burn out of hoofdpijn, verminderd en verholpen.

Uit onderzoek blijkt, dat men zich na enkele behandelingen fitter en energieker voelt en het ziekteverzuim door stressklachten aanzienlijk daalt. Een structurele inzet van stoelmassages levert dan ook een belangrijke bijdrage aan de gezondheid en het welbevinden van uw personeel.   

Fiscale mogelijkheden

De overheid stimuleert werkgevers om gezonde arbeidsomstandigheden te creëren. Zo blijven uw werknemers flexibel inzetbaar, gemotiveerd en gezond. Stoelmassage wordt door de Belastingdienst erkend als arbo-voorziening wat u als werkgever fiscaal voordeel oplevert. U investeert immers in de gezondheid en duurzaamheid van uw medewerkers.

De werkelijke kosten voor bedrijfsmassage vallen hierdoor beduidend lager uit omdat u de massages onbelast kunt aanbieden. Bedrijfsmassage valt onder de nihilwaardering en hoeft niet in de werkkostenregeling (WKR) te worden opgenomen. Dit betekent dat de betreffende 1,2 procent aan andere onbelaste vergoedingen en verstrekkingen aan de werknemers besteed kunnen worden.

Opnemen in het ARBO- plan 

Stoelmassage wordt opgenomen in uw ARBO-plan ter preventie van werkgerelateerde klachten aan de hand van een risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E) De massages behoren dan fiscaal tot de nihilwaardering net zoals de veiligheidsbril, de medische keuring of een arbeidsgeneeskundig onderzoek. De massages kunnen nu onbelast en onbeperkt worden verstrekt en worden opgevoerd als bedrijfskosten. De berekende BTW kan in mindering worden gebracht op de omzetbelasting. 
..
De voorwaarden:
. 
Waar volgens de belastingdienst aan moet worden voldaan zijn:
Is er is een ARBO-plan.
De massages maken in redelijkheid deel uit van dat ARBO-plan.
De aangeboden dienst vindt tijdens werktijd plaats.
De werknemer hoeft geen eigen bijdrage te betalen.
De duur en frequentie van de massages geschiedt naar redelijkheid.
Er is geen sprake van een aanmerkelijke privébesparing voor de werknemer.
.

Stoelmassage op feesten, congressen en evenementen

Denk ook eens aan het inhuren van een masseur op borrels, feesten, congressen en evenementen als welkome aanvulling op een actief of juist inhoudelijk programma. Als u meerdere masseurs tegelijk nodig hebt, dan behoort dat ook tot de mogelijkheden. 

Tarieven voor bedrijven op aanvraag 

De tarieven voor stoelmassage bij bedrijven (ex. BTW) zullen afhankelijk zijn van de bezoekfrequentie en de duur van het contract. Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen of onderstaand formulier invullen.

Gratis proefsessie

Nog niet helemaal overtuigd? Ik kom graag bij u langs op de zaak voor een korte presentatie en een gratis proefsessie van drie stoelmassages voor u en/of uw collega’s. Zo kunt u aan den lijve ondervinden of het u bevalt of niet.

 

 


 

.

 


1UA-111649855-2